Studio 63 – Dex Showroom

DEX Showroom designed by Italy-based firm Studio 63 architecture and design. The project maintains its reputation due to the facade design that appears like a pixelized picture of the trees, filtering the natural and indoor lighting between inside and outside, creating a dramatic screen along the street.

Project: DEX Showroom

Location: Florence, Italy

Area: 360 Sqm

A row of trees that run along the plot became the inspiration for the design team creating architecture that engaged with its context, softly taking place in it but being at same time strongly characterized.

The facade is the assembly of 270 laser-cut metal frames painted white – which holes change in dimensions and distances – the skin of the building appears like a pixelized picture of the trees that are in front of it. This kind of metalwork allows the façade to change its aspect according to the change of the external daylight as well as of the night inner light. In this way the skin becomes sort of theatrical flat that mediate the relationship between the outside and the inside.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*


6 × four =


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>